Хакери: ФБР знае кои са собствениците на милиони Айфони и Айпади
Хакери: ФБР знае кои са собствениците на милиони Айфони и Айпади / www.sxc.hu

Хакерска група заяви, че разполага с файл на Федералното бюро за разследване (ФБР) на САЩ, в който са изброени собствениците на милиони Айфони и Айпади, предаде ДПА.

Групата Antisec публикува онлайн съкратен вариант на файла, който според нея съдържа списък на серийните номера и собствениците на 1 милион от устройствата на „Епъл". Хакерите казаха, че са орязали пълните лични имена, адресите и номерата на мобилните телефони от тази публикувана версия.

Antisec задава въпроса как ФБР се е добрало законно до такава информация. До февруари бе възможно някои приложения да събират подобна информация от устройства и да я трупат на централно място, но оттогава „Епъл" наложи забрана върху приложения, които събират серийни номера, припомнят ДПА и БTA.

Antisec заяви, че публикува обобщения файл, за да подкрепи твърденията си. Пълният файл, който групата хакнала през март от преносимия компютър на агент на ФБР в Ню Йорк, бил много по-обемист и съдържал списък на 12 милиона устройства.

Според ДПА засега няма независимо потвърждение на верността на твърденията на Antisec. Говорителка на ФБР отказа да ги коментира пред агенцията.