Отложиха мача между Бетис и Атлетико Мадрид, севилци протестират
Отложиха мача между Бетис и Атлетико Мадрид, севилци протестират / Reuters

Последният двубой от третия кръг в Ла Лига между Бетис и Атлетико Мадрид, който трябваше да се играе късно снощи, бе отложен по искане на столичния тим.

Причината е големият брой играчи, които ще бъдат ангажирани с националните си отбори за старта на световните квалификации през уикенда. „Дюшекчиите“ пък също са изтъкнали, че срещата е само 3 дни след мача за Суперкупата на Европа срещу Челси.

„Състезателният комитет към Испанската футболна федерация одобри отлагането на срещата Бетис – Атлетико Мадрид от третия кръг в Ла Лига“, гласи официалното становище на футболната централа в страната. „Двубоят, който трябваше да се изиграе на 3 септември 2012, сега ще се състои на друга дата, която ще бъде определена допълнително.“

Президентът на Бетис Мигел Гелен обаче изрази несъгласието си с решението на федерацията. „Атлетико защитава своите интереси, това е тяхно право, но начинът, по който всичко се случи ни изглежда нереден и възмутителен. Разочаровани сме, че федерацията не вдигна телефона и не ни се обади, а трябваше да разберем това от медиите. Споразумението е постигнато много преди да ни изпратят първия факс с решението си“, обясни Гелен.

„Сега нашият правен отдел проучва възможността да съдим федерацията за пропуснати ползи от логистиката по мача. Днес по всичко личи, че програмата за кръга се изготвя много повече спрямо интересите на телевизиите, отколкото на феновете. Ако това продължи, стадионите ще се изпразнят, а хората ще си плащат, за да гледат любимия си тим по телевизията“, каза още президентът на Бетис.