Задържаха полицай за убийството в Слънчев бряг
Задържаха полицай за убийството в Слънчев бряг / снимка: Impact Press Group, архив
Млада жена е убита в Слънчев бряг
56167
Млада жена е убита в Слънчев бряг
Задържаха полицай за убийството в Слънчев бряг
  • Млада жена е убита в Слънчев бряг
  • Задържаха полицай за убийството в Слънчев бряг

Бивш полицай уби с нож управителка на бар в хотел в Слънчев бряг и рани нейния приятел. Мотивът за кървавата драма, разиграла се в курортния комплекс, е болезнена ревност.

Убийството стана малко след полунощ до хотел „Гларус” в Слънчев бряг. 30-годишната Мария Златанова от Самоков, която била управител на бара към хотела, се прибирала от работа, заедно със своя приятел Симеон Куминков от Несебър, на 18 години.

Според показанията му от близките храсти изскочил непознат за него мъж, който намушкал няколко пъти Мария. Симеон се опитал да я защити и също бил ранен. Нападателят избягал. Намерен и иззет е ножът, с който е била убита младата жена.

Жертвата издъхнала на място. Момчето е настанено в бургаската болница без опасност за живота.

Уволненият полицай Михаил Менашки имал кратка интимна връзка със Златанова. След като двамата прекратили взаимоотношенията си обаче, той останал влюбен в нея. Затова, разяждан от болезнена ревност, я нападнал, когато се прибирала с 18-годишния си нов любим.

Момчето, което пострада при защитата на Мария, е безработно, но притежава висок стандарт на живот. Негова собственост е автомобилът „Ауди Q7”, до който се разиграл инцидента.

Менашки пък бил уволнен наскоро от полицията заради продажба на фалшиви винетни стикери.

Предстои доклад на събраните материали пред Бургаска окръжна прокуратура за привличане на Михаил Менашки за обвиняем и вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

За седмица това е второто убийство в Бургаско с нож. Миналата сряда германецът Ролф Гремел прободе няколко пъти приятеля си Хенри на алея в Морската градина в Бургас. По-късно убиецът се обеси в ареста с кабел. Заради този инцидент в морския град пристигна на проверка заместник правосъдния министър.

Други новини от Бургас