Само двама излязоха пред „Позитано” 20 да искат оставката на Кутев
Само двама излязоха пред „Позитано” 20 да искат оставката на Кутев / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Двама души излязоха на протест пред централата на БСП с искане Антон Кутев да подаде оставка като медиен секретар и член на ръководството на партията.Причината за настояването е интервю на Кутев, в което той сравни БСП със СПИН.

Жеко Димитров от младежкото обединение на БСП внесе жалба до общопартийната контролна комисия, в която се посочва, че с думите си Кутев е уронил престижа на социалистите. До един месец комисията трябва да се произнесе по жалбата.

Председателят на младежкото обединение Явор Гечев призна, че изказването е неуместно, но допълни, че скандалът е виртуален.

Сред засегнатите от думите на своя другар бяха депутатите Корнелия Нинова, Георги Кадиев и Румен Петков. Лидерът на столетницата Сергей Станишев обаче защити Кутев и упрекна „функционери на БСП”, че от няколко дни раздухват един доста измислен скандал.

Станишев излезе с позиция, че в БСП не се наказва заради вицове и има по-важни теми, които трябва да вълнуват социалистите. Малко по-късно чрез пресцентъра на партията Кутев разпространи извинението си, че думите му са използвани с партийни цели.

С мнение по темата се включи и Георги Първанов. Той изрази възмущението си от думите на депутата. „Не виждам виц. Мисля, че само Кутев и председателят (б.р. Сергей Станишев), може би и Бойко Борисов, са се смели на тази реплика”, коментира пред bTV президентът.