Подобно на Робин Худ - краде и дава пари на клошари, после харчи за себе си
Подобно на Робин Худ - краде и дава пари на клошари, после харчи за себе си / netinfo

Крадец от Разград първо дал пари на двама клошари, после харчил откраднатото за себе си. Това става ясно от присъда, произнесена срещу 40-годишен рецидивист с инициали С.В.Я.

Престъплението е извършено на 9 срещу 10 август. Мъжът, който наскоро бил излязъл от затвора, с отверка и тесла се промъкнал в Професионалната гимназия по строителство и транспорт „Христо Смирненски" в Разград. С отверката напънал ПВЦ-дограмата на кабинета по химия, влязъл през прозореца, разбил с теклата две брави и се озовал в коридора. Знаел пътя към стаята на главния счетоводител, тъй като не за пръв път крадял от там, в чекмедже го чакали 991 лева. Зарязал на бюрото двете оръдия на труда и по същия път излязъл от училището. СОТ-ът се включил, но пристигналите през нощта служители на охранителната система не забелязали, че е влизано обекта.

През това време крадецът започнал да харчи парите. Първо обаче дал 30 лв. на двама клошари, после с още толкова пари си купил храна и бира, наел такси, за да обикаля заведения. Бил задържан на следващия ден близо до бистро „Синьото око", след излизането от затвора спял под близкия мост. Издали го видеокамерите, с които е оборудвано училището. Тогава вече бил изхарчил част от парите и в него имало 853,09 лв. Мъжът не отрекъл, че той е автор на кражбата.

Само седмица след престъплението и въпреки съдебната ваканция Районен съд-Разград се е произнесъл с присъда. Крадецът ще лежи в затвор при строг първоначален режим на изтърпяване 2 години и 8 месеца. Съдебното решение подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Разград.