Борисов: Метрото е наполовина по-евтино от гьола в Белене
Борисов: Метрото е наполовина по-евтино от гьола в Белене / Sofia Photo Agency, Надя Коцева

Премиерът Бойко Борисов изтъкна, че откритото днес, този "подземен град", е наполовината от цената, която сме изразходвали за "гьола в Белене". Когато днес хората се возят в метрото, да знаят, че то е наполовината от цената, която сме платили досега за "Белене", когато говорят за референдум, каза Борисов на пресконференция в Министерския съвет след откриването по-рано днес на втория диаметър на софийското метро, съобщава БТА.

Да съпоставим какво можем да направим с нашите си пари за гражданите на България през следващите години и дали трябва да ги заробим там, 22 млрд., защото ние в момента водим действително истинска битка за 14 млрд. евро за следващия програмен период, а близо толкова сме готови да хвърлим в "Белене", каза Борисов и коментира, че е "малко несъвместимо и несъизмеримо като тежест". 

Премиерът изрази задоволство, че Жозе Барозу е отчел реалната диверсификация, която е започната със строежа на интерконектора с Румъния, с подписаното за проучване и добив на български природен газ и нефт и с предстоящото начало на интерконекторна връзка с Гърция и с Турция.

Много разчитам, че в продължението, което ще имаме днес на разговора, ще достигнем до ангажимент заедно да работим по проектите за удължаването на метрото до Летище София и до бизнес центъра, както и скоростния трамвай, каза Борисов.