Станка Златева: След световното в Канада ще реша дали ще продължа да се състезавам
Станка Златева: След световното в Канада ще реша дали ще продължа да се състезавам / Общински пресцентър Сливен

„Ще използвам инерцията от подготовката си за Олимпиадата, за да се представя достойно на световното първенство в Канада през септември. Едва след това ще реша дали да продължа състезателната си дейност”, каза сребърната медалистка от Летните олимпийски игри в Лондон Станка Златева при срещата си с кмета на община Сливен Кольо Милев. Той от своя страна се обърна към Станка с думите: „Ще се радваме на всички твои успехи – и в спорта, и в личния живот, но най-вече ще се радваме да бъдеш здрава и да защитаваш името на България.”

По време на срещата кметът и Златева говориха за развитието на спорта в Сливен и подкрепата, която местната власт може да оказва на спортните клубове в общината, уточниха от общинския пресцентър.

Кметът подари на Станка картината „Къщи от Жеравна” на художника Мария Захариева и плакет на общината. На срещата  присъстваха също  кметът на родното село на Станка – Крушаре, Димо Станков и общински съветници от Сливен.

„Освен медалите Станка Златева има нещо по-ценно – обичта и признателността на хората. В Сливен се гордеем с нея”, каза Милев.