Председателят на ЕК е на работно посещение у нас
Председателят на ЕК е на работно посещение у нас / Sofia Photo Agency, архив: Юлиана Николова

Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу пристигна на работно посещение у нас по покана на министър-председателя Бойко Борисов.

Днес в присъствието на президента на Росен Плевнелиев, двамата ще открият втория метродиаметър от Софийското метро, финансиран по ОП „Транспорт" и съфинансиран от българска страна. Те ще посетят метростанциите „Сердика", „Лъвов мост", НДК и „Европейски съюз". В делегацията, водена от премиера, участват министрите Ивайло Московски, Лиляна Павлова, Томислав Дончев, Вежди Рашидов и кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Делегацията на ЕК включва европейския комисар по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева.

При визитата си в България Барозу ще има среща на четири очи с министър-председателя Бойко Борисов и среща в разширен състав, към която ще се присъединят вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министрите Николай Младенов, Диана Ковачева, Ивайло Московски и Лиляна Павлова.

По време на посещението си в страната ни председателят на Европейската комисия ще се срещне и с президента Росен Плевнелиев.