Променят движението в столицата заради визитата на Жозе Барозу
Променят движението в столицата заради визитата на Жозе Барозу / Sofia Photo Agency, архив

Във връзка с посещение на Жозе Мануел Барозу, председател на Европейската комисия се въвежда временна организация на движението, съобщиха от Столична община.

До приключване на посещението се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на южния паркинг пред хотел „Шератон". При необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция" при СДВР да се закрие и другата част от паркинга.

Същата забрана се въвежда за времето от 8.00 до 17.00 ч. и на ул. „Московска" между ул. „Г.С. Раковски" и бариерата на Британското посолство, на пл. „Николай Гяуров" и на паркинга на пл. „Кн.Александър І".

От 12.00 до 17.00 ч. се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция" при СДВР по ул. „Московска" между ул. „Г.С. Раковски" и бариерата на Британското посолство. За същото време от Центъра за градска мобилност ще закрият и „синя зона" и „служебен абонамент" в района.

Във връзка с посещението на председателя на Европейската комисия Н.Пр. Жозе Мануел Барозу от 8.00 ч до отпадане на необходимостта се забранява престоят, паркирането и влизането на пътни превозни средства по локалното пътно платно на бул. „Княгиня Мария Луиза" между ул. „Козлодуй" и бул. „Сливница", посока от ул. „Козлодуй" към бул. „Сливница". СДВР ще осигури постове за контрол и регулиране на движението за горепосоченото време и места.