Билетчето за тролея в Хасково- 0.80 лв., децата задължително с карти
Билетчето за тролея в Хасково- 0.80 лв., децата задължително с карти / DarikNews, архив

 

С решение на Комисията по транспорт към Община Хасково цената на превоза на един пътник в едно направление на утвърдената от кмета вътрешноградска тролейбусна линия става 0.80 лв., считано от 3 септември. 30 лв. ще струва вече редовната абонаментна карта. 25 лв. ще е цената на тази за пенсионери и 20 лв.- ученическата, съобщават от община Хасково.

В съответствие с изменения на министерско постановление 66 и наредба 2, се въвежда задължителното изискване за превозен документ – карта за безплатно пътуване на децата от 0 до 7 навършени години. Изискването е с цел осигуряване на задължителната застраховка на детето-пътник, обясняват от община Хасково.
Картата се издава ежегодно през цялата година със срок 31 януари на следващата, а когато детето навършва 7 години през този период – до датата на навършване на годините.


Картите са безплатни, като за издаването им са необходими следните документи: копие от акта за раждане на детето, документ за самоличност на родител (настойник), снимка на притежателя на картата. Тя е валидни за градския транспорт в цялата страна. В Хасково се получават на адрес: ул. Ивайло 1, ет.3.
Повече информация можете да получите на тел. 038 664878, информират от община Хасково.