В Ловеч вече глобяват за движение на каруци в града
В Ловеч вече глобяват за движение на каруци в града / dariknews.bg

Служителите на бюджетна дейност „Самоохрана, контрол, обществен ред и сигурност" към община Ловеч вече налагат глоби за движение на каруци в града, информират от пресцентъра на кметската администрация.

За първите две седмици след влизане в сила на изменението и допълнението на Наредба 2 за организацията и безопасността на движението, дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците на територията на община Ловеч, са съставени три акта и четири фиша на нарушители.

С приетите от общинския съвет на 31 юли тази година промени в наредбата, се забрани движението на пътни превозни средства с животинска тяга на територията на град Ловеч с изключение на кварталите Гозница и Продимчец.
Констатираните нарушения са в района на пазара в Ловеч и по ул. „Осъмска". Получилият фиш се санкционира с 20 лв., а при съставен акт, кметът с наказателно постановление определя глобата - от 20 до 100 лева.

Проблем обаче, според служителите на общинското звено, се оказва това, че обикновено нарушителите нямат пари в себе си, за да платят фиша, не носят лични документи и за да се установи самоличността им, се търси помощ от полицейското управление. Трудностите идват и от факта, че установените лица, които обикновено са от ромски произход, са малолетни и непълнолетни, а това пречи на административно-наказателната дейност.