Проверяват готовността на училищата за първия учебен ден
Проверяват готовността на училищата за първия учебен ден / Дарик нюз, архив

Експерти от дирекция „Образование, младежки дейности и спорт" и от Регионалната здравна инспекция във В. Търново ще инспектират всички училища на територията на общината през следващата седмица. "Надявам се, че няма да имаме затворени училища в навечерието на първия учебен ден, защото положихме много усилия всичко да бъде наред", коментира шефката на образованието в общината Пенка Игнатова. Според нея учебните сгради са в добро състояние и са готови да посрещнат децата.

Най- много средства от делегирания си бюджет за ремонт е отделило ОУ „Бачо Киро", което е похарчило 55 810 лв. В ПМГ „Васил Друмев" и в ЕГ „Проф. Асен Златаров" са отделили по близо 15 000 лв., в ОУ „Димитър Благоев" - 7900 лв., а в СОУ „Вела Благоева" над 13 000 лв. Предстои да завърши ремонтът на санитарните възли в СОУ "Г. С. Раковски", СОУ "Вл. Комаров" и училището в Дебелец. В СОУ "Ем. Станев" слагат нова дограма и боядисват класни стаи за 22 хил. лева. През идната седмица предстои ремонт и на басейна, в който ще бъдат подменени счупени плочки.

В момента Пенка Игнатова подготвя документите по прехвърлянето на общежитието в СОУ "Г. С. Раковски" към новото Спортно училище, което ще бъде гласувано на сесия на Общинския съвет.