В Русия забраняват Ну, погоди заради неморалното поведение на вълка
В Русия забраняват Ну, погоди заради неморалното поведение на вълка / снимка: www.sxc.hu

В Русия след 1 септември "Ну, погоди" - едноименният анимационен филм, забавлявал малки и големи през годините, ще бъде излъчван по телевизията след 23:00 ч., заради влизащия в сила нов закон за защитата на децата от информация, вредна за тяхното здраве и развитие.

Руската държавна телевизия и радио компания (RTR) всяха смут в цяла Русия, след като излязоха с мнението, че приключенията на вълка и заека от  „Ну, погоди" са вредни за здравето и развитието на децата.

Според държавната телевизия филмчето, с което всъщност и у нас израсна цяло едно поколение, противоречи на нов закон за защита на децата от вредна информация, който влиза в сила след три дни, предава БГНЕС. Анимацията съдържа "сцени на насилие", съобщава сайта focus.uа.

"Ние имаме само две възможности - да нарушим закона, или да го покажем късно през нощта", каза пред "Ехото на Москва" ръководителят на студио за деца и младежки програми RTR Татяна Цаварева.

"Ну, погоди!" е в категорията за "филми за възрастни", заради „неморално поведение на главния герой - вълк, който пуши, което вреди на деца и грубо поведение с жените".