За първи път в България: изнесено заседание на комисия към ЕП
За първи път в България: изнесено заседание на комисия към ЕП / DarikNews.bg, Пловдив, Виктор Кадири

За първи път комисия към Европейския парламент ще заседава в Пловдив и в България въобще. Това съобщиха пловдивския кмет Иван Тотев и евродепутатът Емил Стоянов.

Става въпрос за Комисията по култура, образование и медии, която ще бъде в Пловдив от 9-ти до 11-ти октомври. Тя заседава веднъж годишно и е изключителна чест, че избраха Пловдив за домакин, разказа Стоянов.

Членовете на комисията ще се срещнат с кмета Иван Тотев и с министрите на културата и спорта Вежди Рашидов и Свилен Нейков. Отделно са организирани разговори с неправителствени организации и културни институции. Общината е предвидила и представяне на проекта „Пловдив - Европейска столица на културата 2019", както и срещи с представители на едноименната фондация.

Иван Тотев специално благодари на Емил Стоянов за неимоверните усилия, които е положил през последните години, за да стане Пловдив домакин на това заседание. Освен членовете на комисията, които са 9 на брой, в Пловдив ще пристигнат още десетина души, които са част от администрацията на Европарламента.

Други новини от Пловдив