ВИДЕО: Щутгарт се класира за групите на Лига Европа
ВИДЕО: Щутгарт се класира за групите на Лига Европа / БГНЕС

Отборът на Щутгарт се класира за групите на Лига Европа. Немският тим завърши 1:1 срещу Динамо Москва в срещата-реванш от квалификацията, която се игра на Арна Химки. В първия двубой Щутгарт победи с 2:0 с две попадения на Ведад Ибишевич. Именно той реализира и в мача в Русия.

Въпреки огромното желание Кевин Курани, който прекара голяма част от кариерата си в състава от Германия, не успя да помогне на настоящия си отбор – Динамо Москва, да продължи напред. Усилията на нападателя бяха подпомогнати от Балаш Джуджак и Александър Кокорин, като последният все пак успя да се разпише.

Първият гол в мача падна в 64-та минута. Ведад Ибишевич получи пас от дълбочина и останал сам срещу вратаря Антон Шунин, нападателят се разписа за 1:0. В 77-та минута Александър Кокорин засече топката във вратата на Щутгарт за крайното 1:1.

По този начин, с общ резултат от 3:1 Щутгарт се класира за групите на Лига Европа. Динамо Москва приключи своето участие в надпреварата и по този начин Дан Петреску и играчите му ще се съсредоточат върху руския шампионат, където се намират в зоната на изпадащите.