Ясно
Ясно / DarikNews.bg, архив

 

Прогноза за 28 август, вторник

Над Западна България облачността ще намалее до ясно време. В Централна и в 
Източна България ще има значителна облачност, краткотрайни валежи, гръмотевични бури. Най-интензивни ще бъдт валежите преди полунощ в централната част на Дунавската равнина, а след полунощ - в Североизточна България. 

Вятърът ще се ориентира от северозапад-север и ще отслабне, но в Дунавската равнина и в източните райони през по-голямата част от деня ще бъде умерен. В Западна и в Централна България времето ще бъде слънчево, в Източна валежите ще спрат, а облачността ще намалее, около и след обяд до слънчево. Максималните температури ще бъдат между 23 и 28 градуса, в Сливен - 27 градуса.

По Черноморието ще духа умерен вятър от север-северозапад. Сутринта облачността ще бъде значителна, ще намалява, около и след обяд до слънчево време. Максималните температури ще бъдат 24-26 градуса. Температурата на морската вода е 24-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините в Западна България ще бъде предимно слънчево, в Източна преди обяд - със значителна облачност. Вятърът ще отслабне, ще бъде умерен вятър от северозапад, във високите части - от север. Максималната температура на 1200 метра ще бъде 18 градуса, на 2000 метра - 11 градуса.