Благоевград задълбочава връзките си с Индия
Благоевград задълбочава връзките си с Индия / снимка: Областна администрация-Благоевград

Областният управител на Благоевград Костадин Хаджигаев прие в кабинета си председателя на Сдружението за развитие на бизнес и културни отношения между Индия и  България Муралидар Кумар. На срещата присъстваха зам.-областният управител Георги Баханов и членове на сдружението за бизнес и културни отношения между Индия и България.

С цел задълбочаване бизнес, туристическо, културно и образователно сътрудничество бяха взети решения за организиране на делови срещи за опознаване, разясняване, сближаване и обмен на информация, чрез които да се пристъпи към задълбочаване на връзките между двете държави.

През септември ще бъде проведена първата среща на представители на сдружението с представители на бизнеса, образованието и туризма на територията на Област Благоевград, съобщиха от Областната администрация.

Съчетано с официалното посещение на министър Делян Добрев в Индия, за заинтересованите от евентуално сътрудничество бизнесмени е предвидено пътуване за опознаване на пазарите и възможностите, които предлага една от най-големите страни в Света.