Малките граждански инициативи дават резултат
Малките граждански инициативи дават резултат / ОбС Враца

В ж.к. „Дъбника" вече има един завършен проект, спечелил финансиране по Проекта „Малки граждански инициативи" 2012. Това установиха членове на Постоянната комисия по програми с европейско и национална финансиране, европейско сътрудничество при Общински съвет - Враца, които днес  направиха проверка на напредъка на дейностите за облагородяване на жизнената среда на живущите в ж.к."Дъбника".

Терените върху, които се осъществяват проектите в жилищния комплекс са пред бл.2, бл.3, бл.12, бл.15, бл.140 и бл.36. Всички дейности се изпълняват по график с усилията на управителните съвети на етажната собственост.

Изцяло завършен е Проект „Еко кът за отдих" пред бл.12. С тази гражданска инициатива предблоковото пространство се е превърнало в привлекателно, естетично и екологично чисто място за хората от всички възрасти. Монтирани са беседка, декоративни огради и кошчета за отпадъци, ремонтирани и боядисани са пейките, насадени са декоративни храсти. За окончателното естетизиране на пространството участниците

Малките граждански инициативи дават резултат
netinfo
ще засаждат и подбрани цветя.

До края на м. август 2012 г, предстоят проверки в други квартали и села на територията на Община Враца, които са спечелили средства по програмата.

До изтичане срока на проекта в края на месец септември комисията за изпълнение на проектите по „Малки граждански инициативи" 2012.ще направи още една окончателна проверка по места.