Шеф на Етър: За нас Цанко Цветанов вече не е треньор
Шеф на Етър: За нас Цанко Цветанов вече не е треньор / etar1924.com

Автоголът на Константин Гаджалов, с който Етър - 24 загуби гостуването на Берое в Стара Загора, разпали сериозен конфликт във великотърновския клуб. Само минути след края на двубоя основният собственик на „виолетовите” Фейзи Илханлъ е поискал сметка от старши треньорът Цанко Цветанов негово ли е било решението да пусне Гаджалов в края на мача, в който си отбеляза автогол.

“Цветанов отговори, че като треньор носи пълната отговорност за решенията си и обяви, че щом ще му се говори така - подава оставка. Щом е такъв мъж нека удържи на думата си. За нас той повече не треньор на отбора. Ако смята, че му дължим пари, има съответните начини да си ги получи”, каза изпълнителният директор на Етър - 24 Едер Дурмушев.

“Поемам отговорност за решенията си, но не съм подавал оставка. Имам тригодишен договор с клуба и смятам да го изпълня. Довечера имам тренировка и ще се явя на нея. Ръководството е свободно да прави каквото иска”, бе отговорът на Цанко Цветанов. Бронзовият медалист от САЩ '94 уточни, че според него Гаджалов няма вина за автогола.

„Какво мога да кажа, нещастен мач, загубихме злополучно. Нашият отбор заслужаваше точка. Не мисля, че в игрови план отстъпвахме. Но във футбола е така, губим пореден мач заради грешки. На практика и четирите гола, които получихме от началото на сезона си ги вкарахме сами. Във футбола, както имаш малшанс, така след това може да се обърне и в твоя полза. За съжаление като резултати, можехме да спечелим още точки. Само ние можем да се извадим от тази ситуация. Първенството е още в началото”,завърши Цанко Цветанов.