Продължават летните ремонти в община Тервел
Продължават летните ремонти в община Тервел / Община Тервел

В летните месеци се ремонтират редица обекти в община Тервел, съобщават от кметството. Дейностите се извършват със средства от капиталовата програма на общината. Ремонтират се одобрените от Общинския съвет в началото на годината обекти.

Вече е направен основен ремонт на покрива на сграда в Каблешково, в която се помещават училището и детската градина в селото. Покривът е скатен, с дървена конструкция. Подменена е цялата му конструкция, включително и керемидите. В момента се извършва аналогичен ремонт на покрива на сградата, която помещава кметството и детската градина в село Честименско. Работи се по подмяна на пропадналия покрив на читалищната сграда в село Орляк.Текат довършителни работи по преустройство и обновяване на клуба на пенсионера в село Нова Камена. Работи се по подмяна на покривната изолация в ЦДГ в село Безмер, както и за направа на локална отоплителна инсталация в едната от двете детски групи. Втората група има такава инсталация от две години.

Предстои да започне изграждане на локално отопление за детската градина в село Орляк. Предвиден е още частичен ремонт на покрива на ЦДГ в село Поп Груево и ремонт на кметството в село Полк.Савово. В момента текат изкопни работи за оформяне на терена и подходите към него при изграждане на спортна площадка на ул."Стара планина" в град Тервел.

Извършва се неотложен ремонт на фасадата на общинския музей. Сградата има подпокривни бордове, чиято мазилка се е пропукала след обилните снеговалежи през зимата и представлява опасност за гражданите. Ремонтът включва цялостно отстраняване на разрушената мазилка и направа на нова топлоизолирана.

След по-малко от месец ще се проведе поредното издание на Добруджанския събор. Залата на първия етаж на музея, както и заседателната зала на община Тервел ще бъдат двете сцени, на които при лошо време ще се проведе надпяването. Ползването на двете зали се налага, тъй като в читалищната зала през това време ще се подготвя строителна площадка за предстоящото обновяване, финансирано по Програма за развитие на селските райони.