Трети ден търсят 18-годишно момче от Преславец в река Марица
Трети ден търсят 18-годишно момче от Преславец в река Марица / DarikNews, архив

50 са били произшествията през уикенда за пожарникарите в област Хасково, е записано в информационния бюлетин на службата. 

Трети ден издирват 18-годишно момче, което се е удавило във водите на река Марица. Малко след 7 часа в събота две момчета от харманлийското село Преславец влезли да се къпят в реката и течението ги понесло. Едното успяло да се спаси и подало сигнал на спешния телефон. На мястото пристигнал екип спасители от Харманли, които не успели да открият удавника. Издирването продължило и в неделя без резултат. Днес претърсванията продължават по брега на река и с лодка по нея.

РСПБЗН - Свиленград е оказвала съдействие за инцидент със спукан газов тръбопровод на ул. "Цар Симеон Велики", а в 22:30 ч. в съботната вечер хасковската група "Спасителна дейност" е помагала на коте в гараж на ул. "Пенчо Славейков", както и в петък са вадили заклещена във въздухопровод на гараж от същата улица котка.

На два пъти в неделя-  в 6:35 ч. и в 9.05 ч. димитровградските пожарникари са почиствали пътното платно на околовръстния „Панорамен път" на изхода от Димитровград от разлив на гориво.

4 пожара са нанесвли материални нещи в региона през изминалия уикенд. С два автомобила димитровградските пожарникари са гасили спомагателна постройка в димитровградското село Длъгнево, където пожарът тръгнал от запалени 8 000 кв. м сухи треви в края на селото. Унищожени са 25 кв. м. покривна конструкция на бараката. 70 кв. м покривна конструкция са изгорели в къща в симеоновградското село Навъсен. Причините за пожара са в процес на установяване. Също в Навесън, в 5:15 ч. в съботас 2 автомобила на РСПБЗН - Симеоновград, 1 автомобил на РСПБЗН - Хасково, 1 автомобил на РСПБЗН - Харманли и една водоноска от земеделски производител са гасили пожар в къща и стопанска постройка, собственост на жена от с. Навъсен. В процес на установяване е причината и за този пожар, унищожил 170 кв. м. покривна конструкция и 50 бали фураж. Само една врата е изгоряла при пожар в неделя в с Нова Надежда, за който причината е небрежност при боравене с открит огън и са спасени 3 сгради.

32 са били пожарите без материални щети в региона, предимно в сухи треви и отпадъци-  по коритото на реката през село Сусам, до източната индустриална зона на Хасково, в с. Царева поляна, в отпадъци на ул. "Момчилград" 7 в Хасково, в суха трева в с. Караманци, до военния полигон край с. Елена, в с. Черногорово, с. Горни Главанак,  във вилната зона на Харманли, по пътя за „Приказките" там, до гробищния парк на Харманли, в с. Узунджово, в с. Гълъбец,  между Стамболово и Жълти бряг, в местността "Келевия участък" край Симеоновград, в с. Елена, в с. Войводово, на бул. „Съединение" в Хасково, в с. Жълти бряг, с. Царева поляна, срещу ж.п. гарата в Хасково, в частен двор в село Войводово, в близост до кв. Изгрев в Димитровград, в с. Странско, на ул. „Бреза" в Свиленград, в с. Гарваново,по пътя за Хасково след Симеоновград, в отпадъци на ул. "Васил Друмев" 26 в Димитровград, градското сметище край Свиленград и околовръстния път на града

На фона на всичко това в неделя е имало и два фалшиви сигнала за пожар в тополовградските села  Владимирово и Чукарово.