Пуснаха и лявото платно на АМ Тракия в участъка от Ямбол до Зимница
Пуснаха и лявото платно на АМ Тракия в участъка от Ямбол до Зимница / Impact Press Group, архив

За движение е пуснато и лявото платно на автомагистрала "Тракия" между Ямбол и Зимница, в посока Бургас-София, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Инж. Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура", пусна движението на пътния възел при с. Зимница, след като в петък беше въведено в експлоатация платното за морето в същия участък.

Затворени за движение са проходите Твърдица-ЕленаЕтрополе-Златица, а през Дюлинския все още е забранено преминаването на товарни автомобили.

Забранено е преминаването на моторни превозни средства с тегло над 10 т през проходите ШипкаПетрохан и Вратник и над 20 т през Айтоски проход.

Ремонтни дейности се извършват по пътя Ребърково - ЕлисейнаБорован - Бяла Слатина и Враца - Криводол.

Временно се ограничава преминаването на товарни автомобили през граничните пунктове на България и Румъния, съобщиха МВР. Поради високите температури румънските власти ограничават движението на товарни автомобили над 7,5 тона на територията на северната ни съседка за времето от 11.00 часа до 20.00 часа.

Изключения ще бъдат направени за автомобилите, които превозват хора, животни, зеленчуци и плодове и стока, която бързо се разваля; колите на спешната помощ; осъществяващи спасителни операции при непредвидими обстоятелства; превозващи поща, транспортиращи - горива, аварирали автомобили, битови отпадъци, зърнени храни и продукти, бутилирана вода и температурно зависима стока.

При температури над 35 градуса и у нас се спира движението на тежкотоварни автомобили. Ограниченията заради жегите се въвеждат най-често от 13.00 часа до към 21.00 часа. Тъй като е неделя от 16.00 ч. до 22.00 ч. ще е в сила обичайната забрана движението на тежкотоварни автомобили, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника по основните магистрали и пътища от републиканската пътна мрежа.

 

 

През изминалото денонощие в страната са станали 12 тежки пътнотранспортни произшествия с двама загинали и 17 ранени.