В Сърбия: Валери Божинов е пред трансфер в Партизан
В Сърбия: Валери Божинов е пред трансфер в Партизан / Reuters

Според информация в сръбските медии, българският нападател на Спортинг Лисабон Валери Божинов е пред трансфер в Партизан Белград.

Гробарите искат да привлекат нов футболист в атака и „Mondo” твърди, че разполага с достоверна информация, според която става въпрос именно за Божинов.

В Партизан вече повече от година играе друг български национал – централният защитник Иван Иванов, който е несменяем титуляр при черно-белите.

Освен сръбския гранд, интерес към Валери Божинов, който е ненужен в Спортинг, има от страна на новаците в Серия А Торино и Пескара, но все още няма нищо конкретно.

В момента Партизан Белград е на 9-о място в класирането на местното първенство с 3 точки от 2 мача. Шокиращ лидер в Сърбия след 3-ия кръг е абсолютният дебютант в елита Дони Срем от село Печинци, който има актив от 7 точки, след като в миналия кръг сензационно би и Партизан с 2:1.

Гробарите от Белград все още имат добри шансове да играят в групите на Лига Европа, като за целта трябва в четвъртък да бият у дома норвежкия Тромсьо, от който загубиха с 2:3 като гост в първия мач от плейофите на ЛЕ през тази седмица.