Лудогорец би безпроблемно Пирин Гоце Делчев
Лудогорец би безпроблемно Пирин Гоце Делчев / снимки: Gong.bg

Лудогорец постигна очаквана победа с 2:0 над новака в групата на майсторите Пирин Гоце Делчев в динамичен и приятен мач от 3-тия кръг на А група.

Преди мача се състоя и официалната церемония по откриване на реновирания стадион на Пирин Гоце Делчев, като лично премиерът на България Бойко Борисов уважи празника.

Мачът започна динамично, като определено гостите диктуваха случващото се на терена. Още в 6-ата минута капитанът на Лудогорец имаше възможността да открие резултата, но стражът на Пирин ГД отрази удара му. В 10-ата минута момчетата на Ивайло Петев стигнаха до ъглов удар, Иван Стоянов изпълни, след това Барт игра с топката, но я изкара в аут. 7 минути по-късно разградчани получиха правото да изпълнят пряк свободен удар. Миро Иванов застана зад топката, като след хубавото му изпълнение, кълбото закачи човек на домакините и излезе в ъглов удар, от който обаче не последва нищо.

В 23-ата минута пък домакините спретнаха хубава контра, чрез Ходза, който пое една топка от ляво, но се засуети и Барт успя да изчисти. Малко по-късно, в 27-ата минута дойде и най-чистото положение за Лудогорец. Тогава атака от дясно завърши с няколко поредни шута, които обаче домакините отразиха с телата си.

Тимът на Тенчо Тенев създаде най-чистото положение за откриване на резултата през първите 45 минути. В 33-ата минута Хадзуров получи дълъг пас, излезе сам срещу Голубович, успя да прехвърли стражът на разградчани и в последния момент, преди топката да влезе във вратата, Барт успя да изчисти. 5 минути преди края на полувремето се получи меле в наказателното поле на Пирин Гоце Делчев, но домакините изчистиха със сетни усилия.

Така първата част завърши при резулат 0:0.

В началото на втората част капитанът на домакините Лазаров стреля, но ударът му бе отразен от Голубович. В 50-ата минута разградчани имаха шанса да открият резултата. Марселиньо стреля покрай Абдиков и непосредствено преди топката да влезе във вратата Гуцев успя да изчисти от голлинията.

Натискът на гостите даде резултат, като в 55-ата минута Лудогорец откри за 1:0. Футболист на Пирин подари топката на Миро Иванов от ляво, Иванов я чукана към Иван Стоянов, който преодоля играч на домакините, пусна хубав пас към намиращия се в наказателното поле Марселиньо, който безпроблемно от 7-8 метра прати топката във вратата на Абдиков за 1:0.

5 минути по-късно отново Марселиньо бе в прегръдките на съотборниците си. Емил Гъргоров пусна хубав пас към Миро Иванов, който изчака малко пусна пас в коридор към добре включилия се Марселиньо, който не сгреши от малък ъгъл и направи резултата 2:0.

Пирин все пак не се предаде. В 69-ата минута Панайотов центрира от дясно, Шишков засече с глава, но не успя да уцели вратата.

В 74-ата минута разградчани организираха чудесна атака, като в нейния край Иван Стоянов се озова на стрелкова позиция, но изпрати топката в аут. Минута по-късно отново Иван Стоянов опита ефектен удар със задна ножица, след центриране на Генчев, но не намери кълбото.

След този резултат Лудогорец продължава да оглавява класирането с 9 точки, но само заради по-добрата си голова разлика. Разградчани делят 1-вото място с Левски, който има същия актив, но два гола по-малко. Пирин Гоце Делчев пък е 3-ти с 6 пункта.