Бойко Борисов открива обекти  в Гоце Делчев
Бойко Борисов открива обекти в Гоце Делчев / снимка: Дарик-Благоевград, архив

Министър-председателят Бойко Борисов ще посети Гоце Делчев, където ще присъства на пускането в експлотация на лот 8 от Програмата за рехабилитация на пътната инфраструктура, финансирана от Световната банка. Лотът включва два участъка - път III-198 „Гоце Делчев – с. Пирин” и път III-198 “Петрич – ГКПП Македония”. Общата дължина на трасето е почти 63 километра, а проектът е на стойност близо 26 млн.лв.

След това премиерът ще се запознае с хода на реконструкцията, модернизацията и разширението на Регионалното депо за неопасни отпадъци, включващо изграждането на т.нар. Клетка №2. В рамките на проекта ще бъдат изградени и допълнителни пътни връзки, отводняване на повърхности води чрез отвеждащи канали, пречиствателна станция за инфилтрирали води, нов трансформаторен пост и др. Клетка № 2 е с капацитет 102 200 куб. метра  отпадъци. Общата стойност на обекта е  4 млн. 684 хил. лева. За изграждането му са осигурени 3 млн. 385 хил. лева целеви субсидии от държавния бюджет и 849 хил. лева от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Обектът трябва да бъде завършен до началото на месец октомври тази година.

По-късно в Гоце Делчев премиерът ще открие обновения градски парк, който е ремонтиран по проект „Подобряване на уличната и парковата инфраструктура в гр. Гоце Делчев”. Целият проект е на стойност 8 544 759,57 лева и е реализиран изцяло със средства от Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013г. Освен цялостната реконструкция на градския парк, който се простира на площ от 70 дка, по проекта е извършена и цялостна рехабилитация на 25 улици в града, благоустроени са междублокови пространства, изградени са места за паркиране, тревни площи, детски площадки, пейки, кошчета за отпадъци, беседки за отдих.

В рамките на своята визита Борисов ще посети ремонтирания градски стадион.  Спортното съоръжение е изцяло обновено, като стойността на строително – монтажните работи възлиза на 485 хил. лв., а оборудването е за 62 500 лв.