Поредно обсъждане на Интегрирания план на Видин
Поредно обсъждане на Интегрирания план на Видин / Община Видин

 Второ обществено обсъждане по проект „Подкрепа за интегрирани планове за градско възстановяване и развитие - гр. Видин" де проведе в крайдунавския град. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г.", съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие. Интегрираният план се разработва от Обединение „Център за интегрирано развитие на Видин".

Идеята на второто обществено обсъждане е да се дадат предложения за избор на зони на въздействие с преобладаващ социален характер, зони с публични функции и висока обществена значимост, и зони с потенциал за икономическо развитие. Предложенията трябва да се внесат в Общински съвет - Видин,  за да се определят зоните за въздействие, след което да бъдат представени за одобрение в Управляващия орган на ОП „Регионално развитие" до 23 септември.

Общият размер на проекта възлиза на 499 990 лв., от които безвъзмездната финансова помощ е в размер на 474 990 лв. Към 425 000 лв. е съфинансирането от Европейския фонд за регионално развитие и представлява 85 % от общите допустими разходи по проекта. Почти 45 000 лв. е съфинансирането от националния бюджет, а 24 999 лв. е задължителен собствен принос на бенефециента, което представлява 5 % от разходите.

Поредно обсъждане на Интегрирания план на Видин
netinfo

Ръководител на екипа за управление на проекта е арх. Ангел Недялков - гл. архитект на Община Видин, координатор - инж. Марияна Златанова и счетоводител - Гергана Генова.

Крайният срок за представяне на проекта за интегриран план в Управляващия орган на ОП „Регионално развитие" е 31.07.2013 г.