Малък самолет с 14 души на борда се разби в кенийски природен парк
Малък самолет с 14 души на борда се разби в кенийски природен парк / снимка: Reuters, архив

Двумоторен самолет LET-410 на малка кенийска компания с 11 пътници и 3-членен екипаж се разби в известния кенийски природен резерват "Масаи Мара", предаде Франс прес. Агенцията се позовава на кенийската гражданска авиация.

Загинали са двамата пилоти и двама от пътниците - германски туристи. Трима души са тежко ранени, съобщи полицията.

В самолета е имало 11 пътници - петима германци, четирима американци, двама чехи.

По-рано беше съобщено, че нападатели, въоръжени с мачете, копия, лъкове и стрели, са убили най-малко 48 селяни и са подпалили къщите им в село по крайбрежието на Кения, съобщи местната полиция.

Причина за нападението, в което са избити и 60 глави добитък, са спорове за земя и вода. Полицията каза, че нападателите, някои от които с огнестрелни оръжия, са убили 31 жени, 11 деца и шестима мъже - общо 48 човека, предава БТА.

Кражбите на добитък и сблъсъците заради вода, пасища и земеделски земи са често явление в отношенията между общностите в Източна Африка и често прерастват в кръвопролития, отбелязва Ройтерс.

Асошиейтед прес уточнява, че кръвопролитието е заради конфликт между земеделци и скотовъдци. Според Франс прес сблъсъкът между членовете на отдавна враждуващите племена покомо и орма е бил междуетнически.