Нова тропическа буря се оформя в района на Карибите
Нова тропическа буря се оформя в района на Карибите / снимка: Reuters, архив

В района на Карибите в Атлантическия океан се формира нова тропическа буря, която може да наруши програмата на конгреса на Републиканската партия, започващ идната седмица в Тампа, във щата Флорида, предадоха световните агенции.

Според базирания в Маями Център за ураганите тропическата буря, наречена Айзък, се е формирала във вторник и според предвижданията траекторията й е през Гваделупа, Мартиника, Доминика и Антигуа.

Прогнозите за период от пет дни показват, че бурята ще премине и през Доминиканската република, Хаити и Куба този уикенд, но е прекалено рано да се каже дали тя ще стане ураган в района на Тампа и какви ще са нейните последици там, предава БТА.

Ветровете на Айзък са със скорост 64 километра в час, но се очаква да се засилят. Бурята сега е на 804 километра източно от Гваделупа и се придвижва на запад със скорост от 28 километра в час.

Хиляди републикански активисти, политически лидери и конгресмени се събират в Тампа от понеделник за четиридневна конференция, на която Мит Ромни официално ще бъде номиниран за кандидат за президент.