3 дни майстори кулинари ще приготвят тортата, с която ще бъдат почерпени хилядите гости на "Албена" на 24 август, по време на 43-ия рожден ден на курортния комплекс. Информацията е на Петя Габровска, която заедно с Ивелина Цветкова ще приготвя вкусния сладкиш, съобщават от курорта.
Тортата ще започне да се приготвя в сряда в сладкарския цех на "Албена", който се намира в хотел "Добруджа". Направата й ще отнеме близо 20 часа през трите дни. Рецептата включва: 480 яйца, 20 кг захар, 23 кг брашно, 50 л сметана, 20 кг шоколад и за декорация 30 кг захарно тесто.
Огромният десерт по традиция ще се изнесе от близо десетина майстори готвачи по време на празничния концерт на 24 август от 20 часа. За място на големия купон е избрана огромната зелена поляна пред хотел "Добруджа". Гостите на комплекса ще имат възможност безплатно да се насладят на прекрасните изпълнения на едни от най-големите звезди в музикалните формати "Мюзик айдъл" и "Гласът на България" Дамян Попов и Валентина Димитрова, участничката в "Гласът на Румъния" Ани Балмуш, Беларуски балет "Фиеста", танцьори, участвали в "България търси талант" със своя атрактивен брейк танц, група Акага. Гостите ще видят и танц с огньове, както и много други изненади.
Ще бъде изтеглена и специална томбола, с която зрителите ще имат възможност да спечелят атрактивни награди, осигурени от един от мобилните оператори и ваучер с 5-дневна почивка в курортния комплекс.