Плевенската полиция разкри за часове въоръжен грабеж в село Българене
Плевенската полиция разкри за часове въоръжен грабеж в село Българене / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Плевенската полиция разкри за часове въоръжен грабеж на бензиностанция в село Българене. Това съобщи регионалният говорител на МВР в Плевен Мариана Цветкова. Задържаните са извършителите - 19-годишен и помагачът му - 15-годишен от Левски.

Нападението е извършено към 2.30 ч. тази нощ, когато на смяна бил 21-годишен местен жител. Двамата маскирани го заплашили с късо оръжие и отнели оборотните пари - 284.24 лева. Опитали да отворят и две метални каси, съдържащи около 10 000 лева, но не успели. Престъпниците нанесли удари с ръце по лицето на служителя и в безпомощно състояние го заключили в тоалетната на обекта. Той успял сам да се освободи и да се обади на  полицията по мобилен телефон. Намира се в добро здравословно състояние. 

Разследването е установило, че авторите на грабежа около 00.50 ч. откраднали  от улица в Левски лек автомобил и с него се придвижили до бензиностанцията. След престъплението изоставили колата близко до мястото, откъдето я отнели.

Арестуваните са 19-годишен с две присъди за шофиране без книжка и 15-годишен - без криминално досие. Намерени са част от парите, оръжието - газов пистолет и маските. При претърсване на колата са открити 10 кутии с цигари, взети от бензиностанцията.

Задържани са с прокурорска мярка за 72 часа. Документирането на престъплението продължава.