Двама въоръжени и маскирани обраха бензиностанция
Двама въоръжени и маскирани обраха бензиностанция / dariknews.bg

За часове плевенските полицаи разкриха въоръжен грабеж на бензиностанция в Плевенско. Тази нощ 284 лева бяха задигнати при въоръжено нападение на бензиностанция в село Българене.

Към 2:30 часа дежурният на смяна работник 21-годишен местен жител, бил заплашен от двама маскирани мъже с късо оръжие. Отнели 284 лева оборотни пари и се опитали да отворят две метални каси, съдържащи сума от около 10000 лева, но не успели. После нападателите нанесли удари с ръце по лицето на служителя, привели го в безпомощно състояние и го заключили в тоалетната на обекта. Младежът се освободил сам и незабавно потърсил полицията по мобилен телефон.

Той е в добро здравословно състояние и не е посещавал здравно заведение. Организирани са заградителни мероприятия и са задържани грабителите. Изяснило се, че два часа по-рано - около 00:50 часа, извършителите са задигнали паркиран на улица в Левски лек автомобил "Опел Вектра". С него те се придвижили до бензиностанцията в село Българене и извършили престъплението. Колата изоставили на уличка близка от мястото, откъдето противозаконно са я отнели.

Задържаните са от Левски - единият е 19-годишен s две присъди за шофиране без книжка, а помагачът му е 15 годишен, без криминално досие.

Намерени са част от парите, оръжието - газов пистолет и маските, с които са били по време на грабежа. При претърсване на колата са открити и 10 кутии с цигари, плячкосани от бензиностанцията.

Задържани са с прокурорска мярка за 72 часа. Документирането на престълението продължава.