• Размер на шрифта:

Синдикат в МВР иска увеличаване на основните заплати поне с 25%

20 август 2012 10:20 / обновена на 21 август 2012

Синдикат в МВР иска увеличаване на основните заплати поне с 25%
© снимка: Sofia Photo Agency, архив  

Увеличаване на основните заплати на служителите в МВР поне с 25 на сто най-късно от 1 януари 2013 г., искат от Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР). Това се посочва в съобщение на синдиката до медиите.

От СФСМВР са предприели действия за организирането на двустранни преговори с политическото ръководство на МВР по исканите промени.

Основният мотив на синдикалистите за исканото увеличение е компенсирането на инфлационните процеси, липсата на реално увеличение на заплатите и на бонуси или на допълнителното материално стимулиране през последните години.

Сред останалите искания на синдикалистите са приемане на законодателни промени, които да дадат дефиниция на термина "физическа неприкосновеност".

От СФСМВР искат още промяна в съдържанието на термина "несъвместимост със службата в МВР", премахване на възможността да се полага извънреден труд извън размера, подлежащ на компенсация, и премахване на дискриминацията при завършващите задочна форма на обучение в Академията на МВР служители на МВР.

От синдикалната организация очакват реални резултати от преговорния процес през септември. Засега е насрочена среща с ръководството на МВР за обсъждане на исканията, която ще се състои на 22 август.

В случай че резултатите от двустранните преговори не удовлетворяват СФСМВР, синдикалистите са готови да предприемат протестни действия, се посочва в съобщението.Етикети: синдикат МВР, МВР увеличаване заплати, МВР заплати

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

#84

някой - 22.08.2012 г. 20:30:40

тези, които изказват мнение без да са запознати с полицейската работа са малоумници
полицаи не са само тези, които спират коли т.е. КАТ, има много други служби, но поне сте ограничени си знаете едно и също, кои от Вас ще работят нощно време по 12 часа..., кои са тези Вас, които ще си рискуват живота за друг човек...има и много други неща, които ограничените Ви мозъци няма как да разберат
случайно да знаете колко са висшистите в МВР та говорите за образование - сигурен съм, че не знаете ама дудняте

който не е запознат с работата в МВР да не изказва мнение, че както е тръгнало май разбирате и от ядрена физика...

#83

Един там до №82 - 21.08.2012 г. 20:07:52

Много точно написано! Браво!

#82

ЦИНИЗЪМ - 21.08.2012 г. 10:22:02

ЦИНИЧНО Е Г-ДА ПОЛИЦАЙ ДА МРЪНКАТЕ ЗА ОЩЕ ПАРИ. ПРЕТЕНЦИИТЕ ВИ ЧЕ ЗАПЛАТИТЕ ВИ НЕ СА ВДИГАНИ ОТ 2-3 ГОДИНИ ГРАНИЧАТ С ЛИЦЕМЕРИЕ. КАЖЕТЕ НА КОГО ЗАПЛАТИТЕ СА ВДИГАНИ ПРЕДИ 2-3 ГОДИНИ, АМИ МИЗЕРНИТЕ ПЕНСИИ ДА НЕ БИ ДА СА МРЪДНАЛИ. НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА ИЗВЪНЗЕМНИ , ЧЕ САМО ВИЕ РАБОТИТЕ. ВИЕ СЕ ПРЕВЪРНАХТЕ В ЕНИЧАРИ ЗА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД. ВАС ВИ НАСЪСКВАТ СРЕЩУ ХОРАТА И НАРОДА , КОЙТО ВИ ХРАНИ И ОБЛИЧА. СЕДИТЕ НА ПЪТИЩА И КРЪСТОПЪТИЩА И ДРЕМЕТЕ САМО И САМО ДА ВЗЕМЕТЕ НЯКОЙ ЛЕВ ОТ ХОРАТА. ВМЕСТО ДА ПОМАГАТЕ НА УЧАСТНИЦИТЕ В ПЪТНОТО ДВИЖЕНИЕ ВАШИЯТ ЛЮБИМ ИЗРАЗ Е - МИ СЯ КО ЧЕ ПРАИМ, Т.Е. ДАЙТЕ МАНГИ. МЛЪКНЕТЕ И НЕ ГОВОРЕТЕ ЗА ПАРИ , ЧЕ СТАВАТЕ ОЩЕ ПО ОТВРАТИТЕЛНИ И НАГЛИ. НЕ СТИГА ЧЕ НЕСЕ БОРИТЕ С ПРЕСТЪПНОСТТА , НО ИСКАТЕ И ДА ВИ ПЛАЩАМЕ ЗА БЕЗОТГОВОРНОСТТА ВИ. ТАКОВА НЕЩО НЯМА ПО СВЕТА. ПОМНИТЕ ЛИ ПО ВРЕМЕТО НА БАЙ ТОШО ЕДНА УЧИТЕЛКА КАЗА- НЕ МОЖЕ ЕДИН НЕУК И ПРОСТ МИЛИЦИОНЕР ДА ВЗЕМА ПОВЕЧЕ ПАРИ ОТ ЕДИН УЧИТЕЛ, ЛЕКАР, ИНЖЕНЕР И ДРУГИ ПРОФЕСИОНЛИСТИ. КОЛКОТО ДО ПРОСЛУВУТАТА ВИ АКАДЕМИЯ В СИМЕОНОВО ТАМ НАЙ ТРУДНИЯ ИЗПИТ Е ДА ВОДИШ КУЧЕ И ДА ТИЧАШ ПО ПОЛОСАТА. ВИЖТЕ КОЛКО СА ОБРАЗОВАНИ ВАШИТЕ ИДОЛИ БОЧКО И ЦВРЪЧКО И СИ СЕДНЕТЕ НА ЗАДНИЦИТЕ. КОЛКОТО ВИ Е ОБРАЗОВАНИЕТО ТОЛКОВА ВИ Е И РАБОТАТА -ТОЛКОВА ПАРИ ВИ СТИГАТ

#81

Сравненията и съпоставките би трябвало да са други. - 21.08.2012 г. 09:10:40

В криминално функционираща държава е нормално и разбираемо да има изкълчени нападки срещу полицията.
Обаче?Сравненията и съпоставките би трябвало да са други.
За гарантиране на сигурността и общественият ред се дават около 1 милиард.
От контрабандата на цигари пък загубите са над 1 милиард , от източването на ДДС над 2 милиарда.С много милиарди се измерват загубите в сивата и черната икономика.
Така че , проблемът е друг.Парите дето се дават са малко , много малко , защото психопатите в тази страна , които разбират капитализмът като грабеж ,присвояват огромни суми , безнаказано и необезпокоявано .

#80

Тита - 21.08.2012 г. 08:56:03

Тези угоени прасета,да не искат повече пари ами да грабват мотиките и на къра.по цял ден се чудят какво да направят къде да се скрият да пият да ги черпят ,че имат и коража повече пари да искат.

#79

К.К. - 21.08.2012 г. 08:36:33

Полицаите са хора млади, силни, организирани, въоръжени и необходими на държавата. Нямат проблем да постигнат своето. Но замислят ли се за чия сметка ще стане това? Ами на тия, които не са толкова силни, организирани и необходими на държавата, например като пенсионерите - хора в безпомощно състояние без никаква физическа възможност да си подобрят положението. Също без актуализация на и без това малките им доходи. Силна е думата, няма да я напиша, но се сетете как се наричат тия, които вземат от хора намиращи се в безпомощно състояние (най-често убитите и ранените по време на война и при природни бедствия)?

#78

Пешо от Камарци - 21.08.2012 г. 08:17:35

Горките, толкова изнемощели с тия ниски заплати, че като ме заговори някой винаги го дарувам с минимум двайсетачка.

#77

!!! - 21.08.2012 г. 06:44:07

Ние сме учителско семейство-с по 2 висши образования.Имаме "късмета" да работим в не особено престижни училища-с ниски бюджети.Основните ни заплати са 530 и 545 лв. С надбавките-към 620-630.Това сме заслужили явно, но не и съседът милиционер-без образование ,но с връзки. Който по време на учителската стачка излизаше сутрин с псувни срещу учителите и с надеждата, че ще хвърли бой на някой от тях."ДАЙТЕ ИМ,ЗАЩОТО ТЕ НЕ ЗНАЯТ КАКВО ИСКАТ!"

#76

Един там - 21.08.2012 г. 05:43:20

Не с 20%, а с 200% пак ще им е малко да ги вдигнат. Тези чистички като сълзици служители, които всеки ден толкова много рискуват да получат инсулт от мислене как да те ощавят като те спрат, заслужават много повече от 20% вдигане на заплатите.

#75

Асен Ал. - 21.08.2012 г. 00:41:21

Никакво увеличение на тези дебили и престъпници! Няма резултати никакви. Нека се научат да работят честно и да помагат на ограбените и бедни хора.

Напиши коментар

  • Име *:

    Полетата отбелязани със * са задължителни!
  • Коментар *:

  • Код за сигурност *:

    security code

    Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Двама приятели водели дълъг и продължителен разговор по класическата тема секс. По едно време се усетили, че прекаляват. – Хайде да сменим темата. – Добре.… Виж още