Арестуваха и друг кораб на Дойчин Дойчев, Св. Георги задържан в Истанбул
Арестуваха и друг кораб на Дойчин Дойчев, Св. Георги задържан в Истанбул / lavozdegalicia.es

Друг кораб опериран от фирмата на Дойчин Дойчев също е арестуван, съобщи Maritime.bg. Служителка на Дойчев, пожелала анонимност е разказала за проблемите на "Варна 5", свързани с бившите наематели на кораба. От "Морска администрация" става ясно, че името на плавателният съд е било сменено на "Св. Георги". Корабът е арестуван в Истанбул заради неплатено гориво.

Моторен кораб "Св. Георги" - бивш "Варна 5" е бил в състава на Параходство Български морски флот под името "Варна". Корабът е еднотипен с арестувания в Испания "Св. Николай".

Междувременно испански издания съобщават противоречива информация за българите от "Св. Николай". Според някои издания те са преместени в друг затвор, като не става дума за такъв в Мадрид. По-голямата част от моряците не са получавали заплати от месеци, съобщава още Maritime.bg. Стигнало се дотам роднини да търсят парите на моряците от офиса, в Бургас, на управляваната от Дойчин Дойчев фирма. Скандално било отношението на служители на Дойчев, които казали на съпруга на моряк, че няма да получи пари с думите: "И Бойко Борисов да се обади, пари няма".