Хизбула заплаши да превърне живота на израелците в жив ад
Хизбула заплаши да превърне живота на израелците в жив ад / снимка: Reuters

Лидерът на Хизбула Хасан Насрала предупреди, че ливанската шиитска групировка ще превърне живота на израелците в "жив ад", ако бъде нападната. "Има мишени в окупирана Палестина, които могат да бъдат атакувани с малък брой ракети", заяви Насрала.

"Ако бъдем принудени да ги използваме, за да защитим народа и страната си, няма да се поколебаем да го направим и това ще превърне живота на стотици хиляди ционисти в жив ад", заяви Насрала в реч по повод деня на елитното иранско силово подразделение Ал Кудс, Йерусалим.

Той предупреди за "смъртта на десетки хиляди хора, а не само на 300 до 500 души" и допълни, че Хизбула, която е подкрепяна от Иран и Сирия, е определила мишените си.

"В случай на израелско нападение срещу Иран заради противоречивата му ядрена програма "отговорът ще бъде огромен", заяви Насрала, цитиран от БГНЕС.

Всяко подобно действие ще предостави на Ислямската република "благоприятна възможност, за която тя мечтаеше" от създаването си през 1979 г., изтъкна лидерът на Хизбула.

Израел и Ливан официално са в състояние на война, а еврейската държава води опустошителна война с Хизбула през лятото на 2006 г. Миналия месец Израел обвини Иран и Хизбула, че са планирали атентати в "над 20 страни". Това стана само няколко дни след кървавия атентат в България, при който загинаха петима израелски туристи и българския шофьор на автобуса. Иран отхвърли обвиненията, а Хизбула отказа коментар.