МВР разпространи снимка на свързан с атентата в Бургас
МВР разпространи снимка на свързан с атентата в Бургас / снимки: Пресцентър на МВР
МВР разпространи снимка на свързан с атентата в Бургас
55887
МВР разпространи снимка на свързан с атентата в Бургас
  • МВР разпространи снимка на свързан с атентата в Бургас

Фоторобот на предполагаем втори съучастник на атентатора, който се взриви на летището в Бургас, беше разпространен от МВР. От там пуснаха и снимка на фалшивата шофьорска книжка на помагача, която е издадена на името на Ралф Уилям Рико от Мичиган.

След като цяла седмица вътрешният министър Цветан Цветанов обещаваше, че до гражданите ще достигне нова информация за атенатат в Бургас, ръководеното от него ведомство реши да пусне нов фоторобот. На компютърно обработената снимка Ралф Рико е представен с пълно подпухнало лице и набола брада. Според експерти в МВР косата на помагача е била къса, носел е синя риза и по всяка вероятност е имал и очила.

На копието от шофьорската книжка на Рико изглежда, че и той се е снимал с перука, за да заблуди властите и полицията.

МВР разпространи снимка на свързан с атентата в Бургас
netinfo

След атентата от вътрешното министерство пуснаха първия фоторобот на мъж с перука, подвизаващ се с фалшивото име Жак Филип Мартин (на снимката в текста).

Според последните данни, терористът се е представял като гражданин на САЩ, но се дупуска вероятността Ралф Рико да е използвал и други имена, както и други неистински документи. МВР призовава гражданите, които имат информация за лицето да я споделят в най-близкия полицейски пункт или на телефон 112 при гарантирана анонимност. От министерството обаче предупреждават, че непотвърдени данни и версии за терористичния акт създават негативно усещане в обществото и пречат на воденето на обективно разследване.