Задържаният в Испания български кораб (видео и снимки)
Задържаният в Испания български кораб (видео и снимки) / снимки: lavozdegalicia.es

На борда на заловения с близо 3 тона кокаин български кораб е имало поне 21 български моряци. По непотвърдена информация капитанът е варненец, научи Дарик.

Акцията на Групата за специални операции на испанската полиция била проведена на 13 август вечерта. Корабът на трафикантите бил засечен на 50 мили от пристанището Кадис в Южна Испания. Заловеният кокаин бил висококачествен, опакован в 108 бали, разположени в трюма.

Задържаният в Испания български кораб (видео и снимки)
netinfo

Задържаният в Испания български кораб (видео и снимки)
netinfo

Справка в морските регистри показва, че корабът "Свети Николай" е сменил съвсем наскоро името си. До преди по-малко от месец месец той е плавал с името "Бургас 3". Сменен е бил и корабособственикът. Бургаската компания "Сийборн трейд", зад която стои Дойчин Дойчев, е прехвърлила кораба на регистрираната в Обединеното кралство фирма Northpool LLP.

Пред няколко български медии Дойчин Дойчев заяви, че няма връзка с кораба и моряците от дни. Според Дойчев, фирмата му само менажирала кораба. Друг бил чартьорът. Днес се очаква бургаският бизнесмен да даде повече информация по случая.