ВИДЕО: Меси изпусна дузпа, но Аржентина би Германия във Франкфурт
ВИДЕО: Меси изпусна дузпа, но Аржентина би Германия във Франкфурт / Reuters

Аржентина победи Германия с 3:1 в контролна среща, която се игра във Франкфурт. Бундестимът игра 60 минути с човек по-малко и съвсем закономерно записа загуба, която е втора поредна за тима след тази в полуфинала на Евро 2012 срещу Италия.

От началото на мача двата отбора заложиха предимно на атаката и положенията пред противниковите врати се редяха едно след друго. Все пак, по-чистите определено бяха в полза на „гаучосите“. В 9-а минута Игуаин бе оставен сам, но от 4 метра стреля над вратата, а в 26-а Рохо засече топката с глава от близко разстояние, но ударът му бе неточен.

Ключов момент в мача се оказа 30-а минута. Соса бе отлично изведен в коридор в наказателното поле, където бе съборен на земята от вратаря Цийлер. Съдията Йонас Ериксон моментално отсъди дузпа, а освен това даде червен картон на Цийлер. Така терена напусна Томас Мюлер, а на негово място се появи резервния страж Тер Щеген. Той започна участието си в мача ударно, след като спаси дузпа, изпълнена от Лео Меси.


Първото полувреме приключваше при нулево равенство, когато в добавеното време Аржентина откри резултата по доста куриозен начин. Ди Мария центрира от корнер, а в опита си да изчисти топката, Кедира я удари много нескопосано и тя попадна в собствената му врата.

Малко след подновяването на играта Меси се реваншира за пропуска си от бялата точка и удвои преднината на своя отбор. След добра атака Игуаин от аутлинията върна топката в наказателното поле към звездата на Барселона, който от 15 метра без проблеми вкара в левия ъгъл.

Превъзходството на Аржентина продължи и се стигна до трети гол, дело на Анхел Ди Мария в 73-а минута. Крилото на Реал Мадрид реализира страхотно попадение, след като бе точен с изключителен изстрел от 30 метра.

В последните 15 минути домакините заиграха доста по-добре и успяха да стигнат поне до почетен гол. В 81-а минута Гьотце центрира отдясно към Бенедикт Хьоведес, който много майсторски с глава от плонж вкара за крайното 1:3.