Хакери отново пробиха сайта на Ройтерс
Хакери отново пробиха сайта на Ройтерс / снимка: www.sxc.hu

Хакери отново пробиха сайта на осведомителната агенция Ройтерс за втори път в последните две седмици, като публикуваха фалшива информация за смъртта на саудитския министър на външните работи, съобщи агенцията.

"Блоговата платформа на сайта на Ройтерс Нюз беше пробита от хакери и невярна информация беше незаконно публикувана на блога на журналист от Ройтерс, в която се твърди, че саудитският външен министър принц Сауд Ал-Фейсал е починал", съобщи агенцията.
"72-годишният принц беше опериран миналата седмица. Тази информация не беше съобщена от Ройтерс Нюз, а невярната информация беше изтрита от блога", уточни агенцията и допълни, че не знае кой стои зад атаката.

На 3 август Ройтерс съобщи за хакерска атака срещу сайта. Хакерите бяха публикували фалшиво интервю с лидера на сирийските бунтовници. "Нашата блогова платформа беше саботирана и изфабрикувани статии бяха приписани по неверен начин на журналисти на Ройтерс", съобщи тогава компанията-майка Томпсън Ройтерс. Тогава във фалшивото интервю лидерът на Сирийската свободна армия Рияд ал-Асад казваше, че бунтовниците се изтегляли от град Алепо, припомня БГНЕС. Ройтерс съобщи, че никога не е правила подобно интервю. Сирийската свободна армия също отрече интервюто, като обвини режима на Башар ал-Асад за хакерската атака.