Продадоха китара на Елвис за 18 500 долара
Продадоха китара на Елвис за 18 500 долара / снимка: БГНЕС

Китара, принадлежала на Елвис Пресли беше продадена за 18 500 долара в Мемфис, щата Тенеси, съобщи Ей Би Си. Това е най-скъпо продаденият предмет по време на търга, включващ над 300 вещи на легендарния музикант.

Диамантен пръстен на певеца беше продаден за 12 500 долара. Сред вещите бяха афиш за негов концерт от 1954 г. и рисунка, оценявана на 30 000 долара, която, макар да беше гвоздеят на търга, не успя да намери купувач.

Малко празно шишенце тетрациклин, антибиотик, предписан на Пресли през 1974 г., беше продадено за 5500 долара. Слънчеви очила, оцветени в жълто, които били изработени по мярка за певеца, намериха купувач за 22 500 долара, а златен часовник Longines, подарък от импресариото му, полковник Том Паркър, беше продаден за 16 250 долара. Револвер Colt, с който Елвис обичал да стреля в парка на Грейсланд, намери собственик за 13 750 долара.

Организаторите наблюдават повишен интерес към Краля на рока, тъй като търгът съвпада с 35-та годишнина от смъртта му.

Организаторите на Седмицата на Елвис, която се провежда всяка година, смятат, че това издание ще бъде най-посещавано от всички досега и в него ще участват вдовицата на Елвис Пресли - Присила, и дъщеря им Лиза-Мари Пресли.

Почитателите на Елвис се стичат в имението Грейсланд в град Мемфис за годишнината, посочва БГНЕС.

"Елвис привлича почитателите, а това не може да се каже за много хора в шоубизнеса", казва Джо Герсио, музикален директор, който е работил със звездата от 1970 г. до смъртта му на 16 август 1977 г., на 42-годишна възраст.

Седмицата на Елвис, която продължава девет дни, започна в петък в Мемфис. Тя е съсредоточена около шатра с 1200 места, снабдена с климатик и опъната срещу имението на звездата Грейсланд. Малко по-далеч могат да се видят останките от частния му самолет.