Иран не вярва, че Израел ще има глупостта да нападне ядрените му обекти
Иран не вярва, че Израел ще има глупостта да нападне ядрените му обекти / снимка: Reuters, архив

Иранското външно министерство заяви, че не вярва, че Израел ще извърши някакво "глупаво" нападение срещу ядрените обекти на ислямската държава, предаде Франс прес.

"Редовно чуваме подобни неоснователни изявления и смятаме, че няма място за подобни действия", заяви говорителят на министерството Рамин Мехманпараст.

"Дори ако някой от представителите на този нелегитимен режим да иска да извърши подобно глупаво действие, хората в самия Израел няма да позволят това да стане, тъй като последиците ще са много тежки за тях", допълни той и заяви, че в Иран не приемат много сериозно заплашителните израелски изявления.

В израелския печат през последните дни зачестиха спекулациите за евентуален удар на еврейската държава срещу ирански ядрени обекти, предава БТА.

Говорителят на иранското външно министерство каза, че антииранските изявления доказват, че "ционисткият режим" има сериозни проблеми, че в Израел има сериозни различия и огромната социална криза. Мехманпараст визираше социалните протести от последните седмици.