Чуждестранни доброволци получиха сертификати в Стара Загора
Чуждестранни доброволци получиха сертификати в Стара Загора / DarikNews, Невена Божкилова

Доброволци от Центъра за европейски инициативи в Стара Загора получиха своите сертификати за придобитите умения по време на престоя им в България. Марина е от Германия и заедно с естонката Кристи са от една година в страната ни. Осем месеца е престоят на украинката Катя като доброволец в организацията. За това време те са работили активно с децата от училищата в с. Дълбоки и с. Хрищени и домовете за деца лишени от родителски грижи в града.

Чуждестранни доброволци получиха сертификати в Стара Загора
netinfo

Заедно с Константинос от Гърция доброволците са организирали т.нар. „Форум театър", при който зрителите също влизат в ролята на актьори. В основата на пиесата се поставя актуален проблем. Публиката може да промени хода на действието като се включи в сцената, която не одобрява или като предложи друго разрешение на проблема.

Чуждестранни доброволци получиха сертификати в Стара Загора
netinfo

Вече е стартирал поредният проект на Центъра за европейски инициативи в Стара Загора. Той се казва „Живот извън клетката" и има амбициозната цел да намали броя на ранните бракове сред ромското общество, обясни Красимира Каменова - председател на организацията. Как ще стане това? Основен метод отново е „Форум театърът". Замисълът е чрез организиране на клубове по „Форум театър" да се показва на младежите от ромски произход, че е важно да са образовани, което от своя страна ще повлияе на ценностната им система.

Чуждестранни доброволци получиха сертификати в Стара Загора
netinfo

Друг предстоящ проект е „Искам да живея на село". Той стартира от 1 октомври и ще продължи до 31 март 2013 година. От него ще се възползват около 160 млади хора от селата Дълбоки и Тулово. 16 от тях ще бъдат включени във фокус група и ще бъдат обучени да инициират местни кампании за насърчаване на младежката активност.

Миналият месец към екипа от доброволци се присъединяват още Фльор от Франция и Анхел от Испания. През септември пристига още една доброволка от Украйна. Програмата осигурява всички текущи разходи за предстоя на чужденците у нас както и пътните. Същото важи и за младежи от България, които решат да заминат като доброволци в друга страна.