Окслейд-Чембърлейн също изгоря за мача с Италия
Окслейд-Чембърлейн също изгоря за мача с Италия / Reuters

Крилото на Арсенал Алекс Окслейд-Чембърлейн е поредният играч на Англия, който ще пропусне контролата в сряда срещу Италия. За негов заместник селекционерът Рой Ходжсън повика бранителят на Манчестър Сити Джолиън Лескът.

Младият талант се появи тази сутрин в лагера на „трите лъва“, но веднага бе освободен, след като стана ясно, че има контузия в глезена след неделния контролен мач срещу Кьолн. Така той се превръща в третия футболист, който ще пропусне проверката срещу „скуадра адзура“ заради здравословен проблем след Джо Харт (проблеми с гърба) и Даниел Стъридж (травма в палеца на крака).

Въпреки че не може да разчита на триото, Ходжсън реши да повика единствено централният защитник Лескът за мача, който ще се играе в Швейцария. Решението за това обаче е взето преди да стане ясно, че Окслейд-Чембърлейн няма да може да участва.

Лескът игра във всички срещи за Англия на Евро 2012, но остана извън групата за мача с Италия, както и доста от останалите титуляри в Полша и Украйна.

Приятелската среща с италианците пък ще бъде повторение на четвъртфинала от преди месец, когато „скуадрата“ спечели с дузпи след 120 минути без гол.