Слънчево, на места с валежи
Слънчево, на места с валежи / Sofia Photo Agency, архив

 

В неделя над западните райони ще бъде предимно слънчево. Преди обяд над Централна България все още на места ще има краткотрайни валежи, но около и след обяд те ще спрат, а облачността ще намалее.

Над Източна България, през по-голямата част от деня, облачността ще се задържи предимно значителна, с валежи и гръмотевици. Северозападният вятър временно ще се усили - в Дунавската равнина и по морския бряг ще бъде умерен.

Максималните температури ще бъдат между 23 и 28 градуса, в София - 25, в Добрич - 23.

По Черноморието ще има значителна облачност, краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 24-26 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините в Централна и в Източна България ще има значителна облачност, краткотрайни валежи и гръмотевици. Над масивите в западните райони облачността ще намалее и около и след обяд ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 20 градуса, на 2000 м - около 12.