Огромен интерес на приема за Българския ден в Лондон
Огромен интерес на приема за Българския ден в Лондон / Reuters

При огромен интерес премина вечерта от Българския ден на Олимпийските игри в Лондон. Приемът, даден от председателя на БОК Стефка Костадинова, събра стотици българи в салоните на един от елитните столични хотели и повдигна националното самочувствие далеч от родината.

Освен част от българските олимпийци след гостите бяха президентът на Република България Росен Плевнелиев, министърът на спорта Свилен Нейков, посланикът на Република България в Лондон Константин Димитров, генералният секретар на БОК Белчо Горанов и др.

Всички те поздравиха българските олимпийци, като изтъкнаха отличията на Станка Златева и Тервел Пулев, невероятното постижение на Йордан Йовчев и пожелаха успех на участващите до края на игрите.

"Спортът ни обединява като нация и ни кара да се чувстваме по-българи с успехите на нашите отбори и състезатели", заяви Костадинова.

Свилен Нейков изтъкна ангажираността на държавата към спорта, а президентът Плевнелиев изрази убедеността си, че българските състезатели и треньори в Лондон ще привлекат в бъдеще много млади наши сънародници за каузата на спорта.