„Кецове” под небето в Разград утре
„Кецове” под небето в Разград утре / netinfo

„Пътуващо лятно кино" на БНТ пристига в Разград утре - съобщиха от местната управа. От 21 часа пред Общинския културен център ще бъде прожектиран българският игрален филм „Кецове" на режисьорите Валери Йорданов и Иван Владимиров. Лентата ще бъде показана напълно безплатно в рамките на проекта "Лятно кино с БНТ 1", по който Община Разград е партньор.

Програмата на пътуващото лятно кино предвижда по една прожекция на вечер във всеки град от маршрута. До 16 август в 21 града в България, с подкрепата на общините домакини, под открито небе ще бъдат прожектирани 4 нови български филма: „Прогноза" на Зорница София, „Лора от сутрин до вечер" на Димитър Коцев - Шошо, „Островът" на Камен Калев и „Кецове". БНТ ще подсигури най-малко 100 седящи места, екран, необходимата техника и озвучаване.

Репортерски екип съпътства инициативата във всеки град и ще излъчва репортажи за събитието в рубриките на БНТ „Денят започва с култура" и „По света и у нас". Свои спомени за лятното кино в Разград ще разкажат Росен Лицов, Иван Радушев, Севдалина Тодорова, Димитър Петров, Тодор Митев и Иво Адриянов.