Липсата на пари може да провали провеждането на Рали Сливен като кръг от (IRC)
Липсата на пари може да провали провеждането на Рали Сливен като кръг от (IRC) / Дарик Сливен

Липсата на пари може да провали провеждането на Рали Сливен като кръг от Интерконтинентал Рали Челиндж (IRC). Събраната сума до момента е 250 хиляди лева, необходимите средства за заплащане на таксата е 400 хиляди лева, а цялостният бюджет на състезанието възлиза на около 700 хиляди лева, съобщи директорът на ралито Тодор Чанев.

Той призова бизнеса да окаже съдействие и добави, че разчита много и на държавна подкрепа. Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е дал съгласието си да председателства организационния комитет на състезанието.

До края на следващата седмица ще стане ясно дали ралито ще се проведе като кръг на IRC. Ако това не се случи, рали Сливен ще остане кръг от Източноевропейския рали-шампионат с коефициент 10. Състезанието е насрочено за 28-30 септември.

До момента подкрепа са оказали Българската федерация по автомобилизъм, община Сливен, областна управа  и народния представител Десислава Танева. Чанев каза още, че организаторите на ралито не са се отказали да се борят докрай за провеждането му в този формат. „Ние продължаваме. Ако трябва, ще стигнем до най-високо ниво", добави Чанев и призова феновете на автомобилния спорт да помогнат финансово проявата.

Директорът предложи да бъде създадена специална банкова сметка.

 Във Фейсбук бе създадена и страница в подкрепа на ралито, която само за 40 часа събра над 2500 почитатели на този вид спорт.

Чанев предполага, че ако рали Сливен се проведе в този формат в местната икономика ще влязат 4-5 милиона лева.