Борисов: Всяка година увеличаваме средствата за финансиране на спорта
Борисов: Всяка година увеличаваме средствата за финансиране на спорта / Министерски съвет

Всяка година се увеличават средствата за финансиране на българския спорт. Това е заявил премиерът Бойко Борисов по време на срещата си в Лондон с част от българските олимпийски състезатели, съобщиха от правителствения пресцентър.

Пред тях премиерът е представил проектите за ремонт и изграждане на различни спортни обекти в цялата страна, както и направените инвестиции в организирането на отделни състезания.

„В следващите три години най-добрите тенисистки ще играят в София, като за провеждането на турнира и осигуряването на наградния фонд правителството вече е превело 1 250 000 лева", е казал още премиерът.

Той е съобщил, че ще бъде търсена възможност и за отпускане на 100 000 евро за оборудване на тренировъчна зала във Варна за гимнастика Йордан Йовчев. Пред състезателите министър-председателят е заявил още, че българската федерация по волейбол ще получи правото за управление на зала „Христо Ботев" в София.

Премиерът е пожелал късмет на всички състезатели, чието участие в Олимпиадата продължава. „Много е важно да взимате медали, защото предлагаме законови промени, които ще позволят да получавате доживотни парични награди", е казал още Борисов.