Пиян шофьор на камоион заспа зад волана и предизвика катастрофа
Пиян шофьор на камоион заспа зад волана и предизвика катастрофа / netinfo

Водач на товарен автомобил седнал зад волана след употреба на алкохол, заспал  и предизвикал пътно-транспортно произшествие, съобщават от шуменската полиция. Инцидентът е станал около 23.30ч. вчера по главен път Шумен- Варна , близо до Нови пазар.

Движещият се по ул. „Христо Смирненски" товарен автомобил „МАН" с ремарке със силистренска регистрация не спира на знак „Стоп", преди да се включи на главен път Шумен- Варна. По пътя с  предимство се движи влекач с прикачено полуремарке с варненски регистрационни табели. Възниква пътно- транспортно произшествие , следствие на което товарния автомобил "МАН" се преобръща на пътното платно, като се изсипва и част от возеното в него жито. На ремаркето с варненска регистрация и превозвания товар /контейнер/  са нанесени материални щети.

Водачите са изпробвани с дрегер, като в издишания от 44-годишния шофьор на „МАН"- а въздух са отчетени 2,13 промила алкохол. Той е отказал да даде кръвна проба за химичен анализ. Установено е, че е заспал зад волана на автомобила. Малко преди да стане инцидента е получен сигнал от граждани, че е забелязан водач на товарен автомобил, който минал по пътя Каолиново- Нови пазар криволичейки и  няколко пъти загасял автомобила по правия път. Мъжът, който е от Тутракан е задържан за срок от 24 часа в Районно управление „Полиция" - Нови пазар. Образувано е досъдебно производство.