Стадионът в Гоце Делчев получи лиценз за А група
Стадионът в Гоце Делчев получи лиценз за А група / снимка: Гонг

Председателят на Лицензионната комисия на БФС Красин Кръстев и личният съветник на президента на БФС Веселин Маркович инспектираха днес Градския стадион в Гоце Делчев и го му дадоха лиценз да приема мачовете на местния Пирин в А група.

Така в неделя новаците в А група ще приемат Миньор в историческия си първи мач на най-високо ниво за радост на местната общественост.

Ръководството на клуба от Гоце Делчев се постара през лятото и свърши доста работа, за да подготви стадиона. Беше изграден сектор за гостуващите агитки, съблекалните са основно реновирани, обособени са ВИП-сектор и ложа за журналисти, направен е ремонт на административната сграда, поставена е нова озвучителна система, както и нова ограда и броячи на входовете. Построени са и четири тоалетни, които не са химически, информира БТА.

В момента Градският стадион в Гоце Делчев разполага с около 4000 места
за зрители, но още от днес започва надграждане на северната трибуна, а по-късно
и на западната. Ще бъде монтирана 5 реда метална конструкция, чрез която ще се
осигурят още около 1000 места за зрители.

Ако не бяха получили лиценз, в Гоце Делчев имаха и резервен вариант. Те бяха заявили стадион "Христо Ботев" в Благоевград. След инициатива на местния депутат Георги Андонов, който е и член на УС, правителството отпусна субсидия на местната община, за да поеме разноските по ремонта.

Кръстев и Маркович преди Гоце Делчев минаха и през Разлог, където огледаха стадиона на новака в единната Б група Пирин 2002. Там също получиха документ, че всичко около участието в Б група е наред.