Направиха първа копка на спортен комплекс в с. Крупник
Направиха първа копка на спортен комплекс в с. Крупник / снимка: Община Симитли

Започна изграждането на супермодерния стадион в Крупник, стартът на строително ремонтните дейности бе даден по стара традиция с водосвет и блага питка. Кметът на община Симитли Апостол Апостолов счупи бутилка с шампанско.

Предвижда се строително-ремонтните дейности по реконструкция на съществуващите футболно игрище и лекоатлетическа писта, изграждане на модерна административна сграда с конферентна зала, спортно възстановителен център, нови трибуни, паркинги за спортисти и фенове. Реализацията на проекта ще възроди спортната дейност в с. Крупник и в региона ще повиши предлаганите условия за спорт.

Мащабната инвестиция е на стойност 2 843 370.92 лв.

До една година полуразрушената база на стадион „Спартак” в село Крупник ще се превърне в модерен спортен комплекс на европейско ниво. Комплексът ще отговаря на всички изисквания, включително за домакинство на мачове от Европейските клубни турнири- с големи и хубави съблекални и помещения за треньорски и съдийски състави; модерна административна сграда с мултифунклионална и конферентна зала; спортно-възстановителен център; подменено тревното покритие на стадиона; нови трибуни с до 2 500 седящи места; изграждане на два обособени входа на комплекса и разделяне на потоците, зрителите на отбор домакин и отбор гост при провеждането на спортни мероприятия.